×
PH HELSINGØR
7
6
5
4
3
2
1
OMRÅDE
OMRÅDER
FORSIDEHer bor viKontakterHvem er PH HelsingørHundens 10 budHoldtræningFotoalbum
Logo

Dæmpende signaler

Dæmpende signaler:

Signaler fra hunden, at den rent mentalt er ved at være "færdig". Ser man årtier tilbage var mange hundes mentalitet og driftsleje sådan cirka lige "høje". De slukkede samtidigt.

Nu avler man hunde med meget højere driftsleje, men mentalt er hundene ikke fulgt med.

Man kan altså aktiverer hundens drifter – og især byttedriften – faktisk så længe, at hunden først stopper, når den er fysisk træt. På det tidspunkt hvor mentaliteten og driftslejet ikke hænger sammen mere – ja det er der de dæmpende signaler kommer. 

Det er selvfølgelig hundens kropssprog, men i afsnittet er det de signaler, hunden benytter sig af, når man arbejder/kræver noget af sin hund.

Især hvalpe er meget let påvirkelige.

Hvis man ikke respekterer de dæmpende signaler, så ligger for det første et alt for højt driftsleje lige om hjørnet. Man lægger fejlmentalitet i rygsækken, men hunden kan sagtens vente i flere år, inden korthuset vælter.

For husk at omme på den anden side ligger stress og endeligt det limbiske system og wupti har man en problematisk hund og måske en senere aflivning hos dyrlægen. Bare fordi man arbejdede ud fra filosofien: Godtnok.

De mest almindelige dæmpende signaler.

 Men husk at se på selve situationen. Hunden kan jo være træt og derfor gabe. 

For at forhindre stress og holde det Limbiske system i ro skal man kunne, huske og respekterer de dæmpende signaler.

Når der fremkommer et dæmpende signal, betyder det at hunden/hvalpen er ved at nå loftet sådan rent mentalt.

Man kan sagtens aktiverer drifterne – fx byttedriften, men fra fremkomst af de dæmpende signaler, er det kun de tobenede, der får noget ud af det i form af motion. Hunden indlæringsevne begynder at blive reduceret.

Hvilke dæmpende signaler lige din hund benytter sig mest af, ja det må erfaringen vise, men typisk er det kun et fåtal af de nævnte, som individet benytter sig af.

Vær ikke bange for dæmpende signaler, men find et passende sted i træningsforløbet og få afsluttet på en god måde – helst ind over indlæringsprincipperne øverste del, hvor der skabes tillid.

Se også: Stress og Limbiske system