×
BIRKERØD
7
6
5
4
3
2
1
OMRÅDE
OMRÅDER
FORSIDEKONTAKT OG INFORMATION
Logo
TopbannerTopbanner
Velkommen til PH Birkerød
Dansk Politihundeforening, Birkerød Afdeling, er stedet hvor civile og tjeneste-hundefører mødes for at træne, konkurrere og udveksle erfaringer omkring Brugshundearbejde.
Dansk politihundeforenings formål er blandt andet, at skabe interesse for opdræt og dressur af politihunde og deres praktiske anvendelse inden for politiets arbejde og blandt civile medlemmer at lade afholde konkurrencer, der bygger på praktisk politihundearbejde.
Hvis man undervejs i kurset får “blod på tanden”, og gerne vil fortsætte i Politihundeforeningens regi, er der fire ting der skal være opfyldt:

Hunden skal være en brugshund
Hunden skal være stambogs ført i Dansk Kennel Klub.
Hund og fører skal op til en speciel prøve, hvor det testes, om der er en rimelig sandsynlighed for, at både hund og hundefører har mulighed for at gennemføre kåringstræningen.
Man skal kunne fremvise en ren straffeattest for at blive medlem af Dansk Politihundeforening.
Motivationstræning
Det vil sige at hunden “lokkes” til at udføre det vi ønsker, både ved hjælp af godbidder, bold, og ved at vise hunden at vi bliver glade når den gør det vi beder den om.
Derfor undlad altid at fodre hunden før træning. For det første fordi en mæt hund ikke er så let at “motivere”, og for det andet fordi stor aktivitet lige efter et måltid kan medføre en mave-vending.
Grundlaget for al hunde træning er tålmodighed, konsekvens og glæde.
Hunden forstår ikke menneske sprog, men den er meget følsom overfor vort tonefald. Hunden kan dog, efter mange gentagelser genkende enkelte ord, og disse ord bliver vore kommandoer. Det er vigtigt at kommandoerne er ens hver gang, og så forskellige fra hinanden, at hunden ikke misforstår, hvad vi mener. Derfor anbefaler vi, at de kendte og gennemprøvede kommandoer anvendes.
Som nævnt er hunden følsom overfor vort tonefald. Derfor må man ofte “spille komedie” overfor hunden, specielt under indlæring, ved at overdrive når man “taler” med hunden. Gør hunden som man ønsker gøres stemmen mere lys og glad end under normale omstændigheder, og er man ikke tilfreds med det den gør, gøres stemmen mørkere. Det er dog en af de ting der er sværest at få os mennesker til at gøre, for man vil jo ikke være til grin, men husk, at alle på holdet er i samme situation.
Med hensyn til det at være konsekvent, så anvend kun en kommando når I er indstillet på at følge kommandoen op. Hunden må aldrig få indtrykket af at det den her blev bedt om, det mener dens menneske nok ikke. Er en kommando givet må man blive ved indtil hunden gør, hvad den blev bedt om. Ligesom hunden er følsom overfor vort tonefald, er den også meget følsom overfor vor sindsstemning. Er man kommet ud af sengen på det gale ben, er det umuligt at skjule det for hunden. Derfor er det en dårlig ide at forsøge at indlære hunden noget i en sådan.
NYHEDER & INFO