×
DM
7
6
5
4
3
2
1
OMRÅDE
OMRÅDER
FORSIDEProgramKlasseledereMød vore sponsorerFacebook nyhederGalleri
Logo
Tovholdere og klasseledere samt assistenter
De 2 små naboafdelinger Ringsted og Østsjælland – der har henholdsvis 25 og 35 medlemmer – er i år værter ved Politihundeforeningens Danmarksmesterskab 2023.

Processen startede for godt 2 år siden og der har været afholdt adskillige møder med såvel hotel, klasseledere og foreningsmedlemmer, for at informere og skabe en god stemning og et godt engagement frem mod så stor en opgave. Heldigvis har vi alle steder mødt god opbakning.

Indkvartering og Hovedstandplads bliver på Sørup Herregaard, der er et stort hotel beliggende i landlige omgivelser og som ved siden af hoteldriften driver såvel landbrug som skovbrug. På hotellet har vi mødt godt samarbejde omkring arrangementet, og vi syntes selv vi har formået at balancere det til en rimelig pris.

Hotellet giver særdeles flotte rammer i skønne omgivelser, så hvis vejret er med os, præsenterer det sig fra sin absolut bedste side og sikrer forhåbentlig et DM 2023 som man vil huske tilbage på med glæde.

Såvel Ringsted og Østsjællands Afdelinger håber derfor at hundeførere, dommere, figuranter, gæster og hjælpere vil møde op med godt humør, så vi efter en hektisk weekend kan fejre de rigtige vindere af DM 2023.

Axel Ahm, Østsjælland, DM-tovholder fra Østsjællands Afdeling.


Jeg startede som sek. 2 i  PH 1982 og fik min første hund kåret i 1983 og deltog første gang som hundefører i Patruljeklassen ved DM i 1985. Blev derefter tjenestehundefører, hvorunder jeg har deltaget som hundefører, dommer og figurant. Deltog senest med hund som landbetjent ved DM i Vinderklassen, hvor det blev til en 4. plads. Er i dag ikke længere tjenestehundefører og har en ung hund på ca. 5 måneder.
Har administrativt været henholdsvis lokalformand, områdeleder, figurantinstruktør, dommeruddanner og sidder nu som formand for Dommer- og Programudvalget samt formand for Østsjællands Afdeling med klubhus i Haslev.
Jeg glæder mig rigtig meget til at 2 små afdelinger som Ringsted og Østsjælland sammen kan afvikle DM  2023 i så flotte rammer som Sørup Herregaard kan tilbyde.

Dennis de Fries, Ringsted, Tovholder og klasselederassistent Vinderklassen.

Min hundekarriere startede med min første hund i Schæferhundeklubben, men jeg fik hurtigt øjnene op for det fantastiske program i PH.
I 2009 blev jeg medlem i Ringsted PH og i årene herefter blev jeg uddannet figurant og dommer. Jeg har været formand i Ringsted de sidste knap 8 år, desuden er jeg dommeruddanner i område 5, områdeinstruktør  og har også en plads i områdebestyrelsen.
Jeg har i alt deltaget med hund 5 gange til DM, 4 gange med min nu pensionerede hund, Urban. I 2016 fik vi en 2. plads i Patruljeklassen, i 2017 fik vi ligeledes en 2. plads i Kriminalklassen, og i 2020 & 2022 endte vi øverst på podiet i Vinderklassen.
Jeg har ligeledes deltaget adskillige gange som dommer og figurant til DM.
Udover min funktion som klasselederassistent, så er jeg også en del af arbejdsgruppen ved dette DM 2023.
Jeg ønsker alle hundeførere, dommere, figuranter og hjælpere et rigtig godt og spændende DM.
 Vi ses på Sørup Herregaard!

Johnny Klærke, Ringsted, Klasseleder Vinderklassen.

Min hundekarriere startede i Taastrup PH i 1992 og da vi i 94 flyttede til Midtsjælland, var det helt naturligt, at hundetilværelsen flyttede til Ringsted PH i 1995. 3 mdr. senere fik jeg godkendt min 1. Schæferhund. Han blev Patruljehund i politiet 1996 og deltog ved DM i 97. Derefter fulgte figurant-, dommer- og instruktøruddannelse. Har været aktiv patruljehundefører i politiet frem til 2019, incl. 2 perioder a 5 år som træningsleder. Jeg skiftede derefter til specialhund. Har deltaget flere gange ved DM, både som hundefører, figurant og dommer.
Det er nu min opgave - sammen med Dennis de Fries - at lede deltagerne i Vinderklassen gennem en udfordrende konkurrence, hvor det er den bedste ekvipage, der vinder.
Os skal I sq ikke glemme
?

Ejvind Willaa, Østsjælland, Klasseleder Kriminalklassen


Jeg glæder mig til at arrangerer denne klasse i samarbejde med Karsten P Nielsen.
Jeg er 67 år og har været hundefører i ca. 40 år.
Startede i flyvevåbenet i 1976 som hundefører, hvilket fik mig til at fortsætte og få min egen hund.
Har været i samme forening Østsjællands Afdeling i alle årene.
Har været tilrettelægger i en del konkurrencer og har gennem årene været med til 7 DM som dommer, figurant og hundefører. Var i Billund i 2018  med hund Amager’s Monrad i kriminalklassen.
På nuværende tidspunkt har jeg schæferhunden Joe-Boss på 16 måneder fra Kennel Team Larnie’s.

Karsten P. Nielsen, Østsjælland, Klasselederassistent Kriminalklassen.


Da jeg blev spurgt af Ejvind Willaa om jeg vil være klasselederassistent i kriminalklassen, var der ikke behov for den store betænkningstid. For den mulighed ville jeg ikke lade gå forbi. Vi har nu i de sidste måneder arbejdet med mange tanker og muligheder omkring tilrettelæggelsen af DM 2023 for kriminalklassen. Jeg er sikker på at hunde og hundeførere vil blive udfordret.
Jeg har selv trænet schæferhunde siden 1991, hvor jeg fik min første hund. Det er blevet til adskillige prøver / konkurrencer gennem årene, en uddannelse som prøvefigurant i 1994 i Schæferhundeklubben, hvor jeg var aktiv i mange år.
I 2011 meldte jeg mig ind i Dansk Politihundeforening, hvor jeg har fået kåret flere hunde. Grundet uheldige omstændigheder med mine hunde, har jeg endnu ikke deltaget med hund ved et DM. Er uddannet dommer, figurant og kåringsfigurant. Har siden 2015 opdrættet Schæferhunde under navnet ”Kennel Naboens”.
Vi ønsker alle hunde og hundeførere, held og lykke ved DM 2023.

Jørgen Hansen, Ringsted, Klasseleder Patruljeklassen.


I 1977 mødte jeg nogle herlige fyre i Dobermann-klubben, hvor jeg skulle prøve at træne min første hund, en Dobermann. Efter nogen tid fortalte de om Dansk Politihundeforening, hvor de også var medlemmer, i Holbæk Afd. Der blev jeg medlem og fik kåret min hund Knøs i 1978. Efter næsten 40 dejlige år i Holbæk Afd. blev jeg overflyttet til Ringsted Afd., hvor jeg er nu.
Jeg blev dommer uddannet i 1983/84. Siden da har jeg været tilrettelægger og overdommer i mange udtagelser til DM, i alle klasser, plus oprykninger. Jeg har også været dommer et par gange til DM.
Jeg blev meget glad, da min formand Dennis De Fries spurte om jeg ville være klasseleder i Patruljeklassen. Jeg syntes det er en ære, og glæder mig til, at lave en god konkurrence sammen med min klasselederassistent Marianne Larsen. 

Marianne Larsen, Ringsted, Klasselederassistent Patruljeklassen.


Min interesse for hundetræning blev vakt, da jeg som trettenårig startede i DcH Roskilde med min riesenschauzer Balder. Igennem årene har jeg haft forskellige hunde og også deltaget i konkurrencer som både hundefører og figurant.
I 2016 blev jeg medlem i Ringsted PH med min “Hollænder” Magni, og samme år blev jeg uddannet
figurant i PH. Sidste år deltog jeg selv som hundefører til DM i patruljeklassen og er i dag i kriminalklassen.
2023 har budt på uddannelsen til dommer, og ikke mindst udfordringen og fornøjelsen ved at være med til
planlægningen af dette DM’s patruljeklasse.