×
SKIVE - DANSK POLITIHUNDEFORENING
7
6
5
4
3
2
1
OMRÅDE
OMRÅDER
FORSIDEKalender
Logo

Dansk Politihundeforening, Skive afd. er en lokalafdeling under hovedorganisationen Dansk Politihundeforening. Skive afdelingen er stiftet i 2013. 

Vi er ca. 10 medlemmer, der er aktive på forskellige niveauer – lige fra træning af familiehunde til ambitiøs og målrettet træning frem mod kåring, konkurrencer og DM.
Der trænes efter Dansk Politihundeforenings konkurrenceprogram og ved brug af de nyeste træningsprincipper, der løbende udvikles på Politiets hundeskole i Farum.

Vores konkurrenceprogram består primært af praktiske øvelser og skal tilnærme sig de udfordringer en hundefører ved politiet oplever i tjenesten. Programmet indeholder afsøgning af skovarealer, bygninger eller lignende, sporsøg i forskelligt terræn og på forskelligt underlag, samt stop af personer og naturligvis lydighed.

Vi har god erfaring med, at hunde der ikke er egnede til kåring i programmet finder stor glæde i træningen af den del af øvelserne, de kan deltage i. Dansk Politihundeforenings konkurrenceprogram indeholder øvelser, som ikke egner sig til hunderacer, der ikke indgår i almindelige brugshunderacer så foreningens konkurrencedel henvender sig mest til racer som fx schæfer, rottweiler, malinois, retrievere og større blandingshunde.

Men alle tilladte hunderacer af mellem til stor race er velkomne på træningspladserne, og kan alle få meget ud af træningen.

For at kunne træne de øvelser der er i konkurrenceprogrammet har vi behov for forskellige arealer. Vi har derfor aftaler om at træne ved lokale virksomheder, skove samt marker. Derudover har foreningen en fast træningsplads/lydighedsbane med belysning til de mørke aftener.