×
KØBENHAVN
7
6
5
4
3
2
1
OMRÅDE
OMRÅDER
FORSIDEAktivitetskalenderKlubtøjINTERN
Logo
I Dansk Politihundeforening kan en kåring stort set sammenlignes med politiets godkendelsesprøve for deres patruljehunde og er tæt knyttet hertil. Det betyder bl.a. at ændres forudsætningerne for godkendelse i politiet, vil de også blive overført til PH’s kårings program. F.eks. da Rigspolitiet øgede beståelseskravet for deres politihunde fra 85 til 95 point ud af 110 point, blev PH’s kåringskrav hævet med samme antal point.

Isa bringer I PH er det den enkelte afdelingsbestyrelses ansvar og opgave at evaluere og indstille en ekvipage til prøvekåring og evt. efterfølgende kåring. Ekvipagen (hund og hundefører) skal vurderes at være klar til at bestå alle 10 kåringsøvelser på samme dag, og må ikke have væsentlige udfordringer i øvelserne.

For at stille til en prøvekåring, skal bestyrelsen være overbevist om at niveauet er tilstrækkeligt højt. Sker evalueringen ikke gennem den daglige træning af fuld øvelse med ”dommer”, eller under interne konkurrencer, skal ekvipagen stille til en evaluering eller standpunktsprøve i den eller de øvelser, der hersker usikkerhed om. Selvtrænere skal, hvis niveauet ikke er klart, evalueres i fuldt program evt. over nogle dage og kan evt. gennemføres sammen med den almindelige træning i afdelingen.

Hundeførere kan ikke selv tilmelde sig en prøvekåring, men kan evt. overfor bestyrelsen eller den prøvekåringsansvarlige give udtryk for, at man føler sig klar til en kåring, hvis man ikke på forhånd er blevet anbefalet at stille. Ønske om indstilling til prøvekåring bør gives i god tid før en prøvekåring, så der er tid til forberedelse både for hundefører og tilrettelægger. En prøvekåring gælder ikke evigt. Det bør tilrettelægges således at en kåring kan finde sted hurtigt efter prøvekåringen og max. inden for ca. 4-6 uger, ellers skal der stilles til en ny prøvekåring. Normalt vil afdelingen reservere tid til prøvekåring mindst et par gange om året. Afhængig af antallet der indstilles til prøvekåring, kan prøvekåring og kåring evt. foregå i samarbejde med andre afdelinger, så kørsel til anden afdeling kan forekomme. Dumper man til prøvekåringen, skal man igennem en evaluering af den eller de øvelser man dumpede i, før man kan indstilles til en ny prøvekåring.
 
For at kunne indstilles til en efterfølgende kåring skal:
Kåringsmanden Carl Hulgård ønsker tillykke med kåringen.Kåringen foregår ved at kåringsmanden efter indstillingen fra afdelingens formand eller kåringsansvarlige, fastsætter tid og sted for kåring. Kun ved afholdelse i egen afdeling kan afdelingen måske have indflydelse på kåringsdatoen. Det er før set at en kåring bliver afholdt på en fredag, hvis der ikke er så mange deltagere.

HUSK - før deltagelse i kåring indsendes kopi/billede af hundens stamtavle og ejerbevis til kåringsmanden på carl@kennelhulgaard.dk i ugen inden kåringen og medbring kåringsgebyr p.t. 300,- på dagen.
Kåringsmanden medbringer egen runderings- og bidefigurant. Afdelingen skal normalt stille med en eller flere sporfiguranter.

Dumper en ekvipage til kåringen, kan der i særlige tilfælde bevilges en ny kåring hurtigt efter, såfremt kåringsmanden mener der er forhold der taler her for. Ellers må man påregne at man skal vente minimum en måned og bestå en ny prøvekåring, før man kan indstilles igen.
Bestyrelsen kan uddelegere beslutningskompetencen til en prøvekåringsansvarlig.
 
En dybere beskrivelse af kåringskriterier kan læses i "Dokument for kåringsmænd"