Velkommen til Dansk Politihundeforening

Dansk Politihundeforening er stiftet i 1909. Foreningen er inddelt i 7 Områder og 51 lokalforeninger. Lokalforeningerne er fordelt over hele landet.

Foreningens medlemmer består af polititjenestemænd med politiets patruljehunde (sektion I) og civile og polititjenestemænd med civile hunde(sektion II). Desuden har foreningen en række passive medlemmer.

Foreningen udgiver medlemsbladet Politihunden.

Foreningens formål er:

• at skabe interesse for opdræt og dressur af politihunde og deres praktiske anvendelse inden for politiets arbejde og blandt civile medlemmer.

• at lade foretage kåringer af civile hunde og føre en politihundestambog. Denne kåring er i relation til avl, at betragte som en brugshundeprøve.

• at lade afholde konkurrencer, der bygger på praktisk politihundearbejde.

• at søge samarbejde om konkurrencer og politihundearbejde med lignende foreninger i ind- og udland.

HB beslutning

Opstartsplan:

På baggrund af regeringens skitse til fase 2 og 3 har HB besluttet, at aktiviteter i Dansk Politihundeforening igen kan starte.

Fra mandag den 18. maj er træning, kurser og andre aktiviteter – med undtagelse af konkurrencer og kåringer – igen tilladt.

Konkurrencer og kåringer kan afvikles fra mandag den 8. juni.

Forårets Unghundekonkurrencer kan afholdes enten den 13./14. juni eller den 20./21. juni.

Forårets Oprykningskonkurrencer udgår.

Generelt skal myndighedernes retningslinjer og anbefalinger overholdes, ligesom der på alle standpladser bør være mulighed for afspritning.

Til enkelte øvelser er der følgende bemærkninger:

Apport og Fri ved cykel: Mulighed for afspritning efter øvelserne, ligesom HF evt. kan anvende handsker.

Øv. 9 og 10: Indtil videre udgår sidegenstande på figuranter. HF skal selvstændig oplyse, at en visitering supponeres, og figuranten skal kunne bekræfte anførte.

Øv. 11 og kåring øv. 9: Afstand til figurant 1-2 meter. Afvæbning som normalt, men figurant skal holde stokken således, at det er muligt at overholde anførte afstand. Mulighed for afspritning efter øvelsen.

Spørgsmål til anførte bedes rettet via respektive områdeleder.

S E N E S T  O P D A T E R E T
Mødeindkaldelser & referater
Vedtægter, konkurrenceprogram, dommersedler m.m.
Opslag fra Hovedbestyrelsen
Årets aktiviteter

N Y H E D E R  &  I N F O
Indtryk fra DM 2019